Wednesday, July 26, 2006
Valencia wants Ronaldo
As you can see, im changing the way of writing. A friend of mine yesterday complained about the way im writing that makes the post looks boring. I admit that i didnt really good at writing but i think the main reason for the post being boring to him is because he hates United, very much. But i dont blame him, he's a Juventus fan and you know how United has beaten them in previous occasions (where we ended up being european champion). With the relegation and all, the stress must be overwhelming and i really dont blame him. (Hehe, Gurau je jgn marah...)

Back to the story. United receive a schocking offer from valencia for our bright young star, Christiano Ronaldo. The spanish la liga club yeterday said that they are willing to throw mega bucks to get Christiano's signiture. Just-name-the-price-we-have-the-money attitude of the Spanish club really tested our credibility to the limit. With Ferguson yet to make a signings, a major departure like this could spell doom to us. It is reported that Ruud will complete his transfer to Bayern if the Bundesliga club willing to pay united 15mil. Yet another loss...You better bring in the players fast Fergie!!
AddThis Social Bookmark Button
 
posted by Nuruddeen710 at 12:47 PM | Permalink |


5 Comments:


At 2:15 PM, Blogger since1897

Sorry Teng, aku baca blog kau and seperti sedia maklum time time camni bukan masa yang sesuai utk kau mix kan Man U and Juve…We face hard time currently...To clarify, I give u facts and history…

Must read!!! Why I choose Juve not Man U…Frankly speaking Teng, Man U is my first team I support in my life…aku tak tipu…Sumpah!!! But now I realize…That’s the reason aku switch team…..Juve is far far better than Man U…. Kalau brani paste dlm blog ko…hehe..

1. JUVE HISTORY

FIRST TEAM IN EUROPE to win all Three Major European Trophies, also known as The European Grand Slam, which includes;
- UEFA Champions League (1985),
- UEFA Cup Winner's Cup (1984) and
- UEFA Cup (1977).
To date, only three clubs have achieved this; Juventus, Ajax and Bayern München

THE ONLY TEAM IN EUROPE to win all UEFA's Official Championships (the European Intertoto Cup of 1962 and European SuperCup of 1971

THE ONLY ITALIAN TEAM to win a European Official Tournament only with Italian players in First team Squad (the UEFA Cup in 1977 as the first southern European club).

JUVENTUS has received in recognition the Targa UEFA, by the Union of European Football Associations, in 1987.

JUVENTUS has formed the backbone of the Italian squad in the FIFA World Cups Italy 1934 (with 9 players) and 2006 (with 6 players) as a CHAMPION.

So, tell me why u so proud with 98/99 COMEBACK and so-called TREBLE compare to the facts above. Remember for the last 10 years Juve is 4 times Uefa Champ League finalist and just to remind that Juve through in Champ League Final 97/98 after beating Man U twice (home & away) in group stage.
How bout Champ league final 2002/2003? Juve played at nice and beautiful garden called Old Trafford.

What can I say when Juve is no longer in Champ League for next 2 years… So Man U, grab this chance dude…Be a champion and make it four Champ League titles..
At least you have something to show off once Juve comeback…

2. TOP 5 JUVE LEGENDS

Michel Platini – 3 times in row European Footballer of the Year and 3 times in row Serie A top scorer holding att. mid position (early 1980’s)

Alessendro Del Piero
- U-21 European Footballer of the Year 1992
- UEFA Champions League Top Scorer 1997
- UEFA Champions League Top Scorer 1998
- UEFA Champions League 10 Years Jubilee Poll Best Attacker
- Best Goal Scorer of Juventus of All Times 2006

Roberto Baggio – Both FIFA World Player of the Year and European Foolballer of the Year in 1993

Zinedine Zidane – You know him well…World Record Transfer Fee for both FIFA World Player of the Year and European Foolballer of the Year Award in 1998.

Paolo Rossi and Salvatore Schilacci – Golden Ball 1982 (Italy won the World Cup) and 1990 respectively.

And my all timer favourite player:
Dino Zoff – First Golkeeper Captain won the World Cup
Gigi Rava – All Timer Italy Top Scorer
Fabrizio Ravenelli
Gianluca Vialli
Gianluca Zambrotta
Christian Vieri
Filippo Inzaghi
Alan Boksic
Pavel Nedved
Gianluigi Buffon
John Charles
Didier Deschamps
Edgar Davids
Omar Sivori
Marco Tardelli

Huh…nak list suma tak dptla…nipun aku list yang aku rasa ko kenal je..maklumla sapa nak amik tau pasal Serie A…Neway cuba ko listkan la at least 10 outstanding Man U players for the past 10 years…Aku rasa 75% player yang ko listkan kan tu First Eleven masa Man U COMEBACK Juve 1998…huhu…Tul tak?…Tambah skitla ngan Joj Best, Bobi Charlton, Atuk Eric Cantona, Lee Sharpe and Rio FFFFFFerdinand yang aku tak nampak bestnyer tu…

Huhu…ok la teng, sbb ni melibatkan Man U je aku tak nak kaitkan tim EPL lain…Bila aku kaitkan tim EPL lain kang timbul plak isu Media, Jaguh Kampung and ntahla byk lagi kot…Neway, we’re football lover….Kita layan je suma….Jgn tgk EPL je….pastu nak ubah angin tgk La Liga…SERIE A, BUNDESLIGA, LIGA FRANCE BORING!!!!! Tu je la… 

 

At 4:07 PM, Blogger Nuruddeen710

Hehe, ini dah habis research satu net ni. Mane web site kau tengok? Hehe...sori la menyebabkan kau terkenang.

You know what Kerol..Bile kite dah fanatik kat mane-mane team...Itu je yang the best. Bagi kau Juve far, far better than Man u. Bagi aku pulak Man u far, far, far better than Juve. Ikut minat la. Bagi orang lain pulak Chealsea tu far,far, far away better than everybody. hehe...

Actually bile aku bace balik kau punyer Juve kronology memang agak impressive. tapi Kalau nak kire past achievment, Real madrid the best team in the world la camtu sbb die punyer profile lagi impessive..patut kau sokong Real.

Past history tu dah tak kire. Kalau kire balik, the last time you won it was in 1995 ngan 1985. Man U pun menang 2 kali gak. Seri la. hehe.. Sori kalau aku salah, aku tak power history.

Pastu takleh la kau nak hine player man u. ape Rio FFFerdinand? You know what, mase world cup tu. The goal yang England conceded adalah lepas Rio FFFerdinand klua. Tak fair la kau nak kutuk die. Bagi aku, dia adalah the most consistent player, lagi bagus dripade John Terry (lagipun die tak kene ole..hehe).

Mungkin sbb die tak aggressive mcm Cannavarotti, sbb die sorang lay back player, tenang atau sbb kau dah memang chop player England tak bagus jadi kalau die buat pape yg bagus pun kau kutuk.

Sori aku takleh letak Juve history dalam blog aku. Habis kene sumpah seranah ngan fan, lagipun Kau jgn lupe lak yg blok aku adalah berkaitan ngan ManU...Tibe-tibe sesat Juve, tak ke kene Kutuk. hehe..

Pasal 10 outstanding player tu..takde hal, aku boleh letak dalam blog aku bile aku ade mase nnt. Tapi takut kau tak kenal pulak (sbb aku pun ade yg tak kenal jugak...hehe.) Nanti aku check kat net.

Akhir kate..Man U ngan Juve same-same bagus la. Niat aku ckp pasal juve ni pun sbb nak bagi hiburan kat Man U fan yang bace blog aku. Takde diskriminasi atau tujuan ape pun. Bukan nak buat kau bengang pun.

Akhir kata lagi, aku harap Juve boleh appeal kali ke2 (kan?) agar dpt masuk seria A balik.

 

At 4:07 PM, Blogger Nuruddeen710

Hehe, ini dah habis research satu net ni. Mane web site kau tengok? Hehe...sori la menyebabkan kau terkenang.

You know what Kerol..Bile kite dah fanatik kat mane-mane team...Itu je yang the best. Bagi kau Juve far, far better than Man u. Bagi aku pulak Man u far, far, far better than Juve. Ikut minat la. Bagi orang lain pulak Chealsea tu far,far, far away better than everybody. hehe...

Actually bile aku bace balik kau punyer Juve kronology memang agak impressive. tapi Kalau nak kire past achievment, Real madrid the best team in the world la camtu sbb die punyer profile lagi impessive..patut kau sokong Real.

Past history tu dah tak kire. Kalau kire balik, the last time you won it was in 1995 ngan 1985. Man U pun menang 2 kali gak. Seri la. hehe.. Sori kalau aku salah, aku tak power history.

Pastu takleh la kau nak hine player man u. ape Rio FFFerdinand? You know what, mase world cup tu. The goal yang England conceded adalah lepas Rio FFFerdinand klua. Tak fair la kau nak kutuk die. Bagi aku, dia adalah the most consistent player, lagi bagus dripade John Terry (lagipun die tak kene ole..hehe).

Mungkin sbb die tak aggressive mcm Cannavarotti, sbb die sorang lay back player, tenang atau sbb kau dah memang chop player England tak bagus jadi kalau die buat pape yg bagus pun kau kutuk.

Sori aku takleh letak Juve history dalam blog aku. Habis kene sumpah seranah ngan fan, lagipun Kau jgn lupe lak yg blok aku adalah berkaitan ngan ManU...Tibe-tibe sesat Juve, tak ke kene Kutuk. hehe..

Pasal 10 outstanding player tu..takde hal, aku boleh letak dalam blog aku bile aku ade mase nnt. Tapi takut kau tak kenal pulak (sbb aku pun ade yg tak kenal jugak...hehe.) Nanti aku check kat net.

Akhir kate..Man U ngan Juve same-same bagus la. Niat aku ckp pasal juve ni pun sbb nak bagi hiburan kat Man U fan yang bace blog aku. Takde diskriminasi atau tujuan ape pun. Bukan nak buat kau bengang pun.

Akhir kata lagi, aku harap Juve boleh appeal kali ke2 (kan?) agar dpt masuk seria A balik.

 

At 5:58 PM, Blogger since1897

Hehe..Teng....First of all nak bagi tau aku takde masa nak check net, surf n paste kat blog ko ni…
U know I’m working rite? So, its nonsense…60% fact tu aku hijack from our mothercalcio website…nak tau apa…WWW.JUVENTUS.COM …hehe…aku bila on internet terus kuar website ni…tak perlu pegi jauh jauh…


basically kalau stakat nama Juve legend yang aku list tu dengan izin tuhan suma aku ingat…tak tau la plak kalau ko tak ingat nama legend Man U...

About the achievement plak aku tau fact tu dah lama…Cuma nak kasi macho skit phrase tu aku hijack jugak kat WWW.JUVENTUS.COM ...hehe..

Madrid? Huh…Madrid? Aku rasa kengkawan kita ab,apis,papa,izat pun tau why Madrid is not in favour...For me, aku mula tak brapa minat madrid after player player EPL masuk…Owen, Beckham, Woodgate, Gravesen etc...Huh..Tell me which planet they came from...nama Galaticos dah jadi Glukose..

Ferdinand? Englands gol conceded after Rio came off from the pitch?...what a little tiny contribution...With his price tag yang bebelas belas billion + liputan media yang meluas, he should give more...and he don’t deserve the place where he sitting now...

Two Champ League title? Aku ingat Man U dah menang 5 kali dah...Maklumla bukak radio pagi Man U...bukak radio t/hari ada Man U...Ptg...Malam..Live Man U...Hebat seh…Kepopularitioan tu patutnya setanding dgn apa yang dia dah achieve..tu la,diam diam cili padikan bagus…

Ok la teng…anyway sbg die hard man u fan aku respek ko...kita sama sama die hard...when came to our team yang kita support, kita mesti defend our team whatever it is...Tapi when came to social life…minum,lepak,bola ptg ptg...WE STILL CLOSE FRIEND!!! Forza Man U..Glory Glory Juve...See u next 2 years...Adios..

 

At 10:56 AM, Blogger Nuruddeen710

Itu bukan defend tu bang...Itu kutuk. Dkt aku nyer reply takde satu pun aku kutuk Juve. Ini berbakul kau bagi aku. Aku taknak lak start kutuk mengutuk ni. Aku pun bole kutuk juve kalau aku nak. Hehe....oklah still friends. Chow